Драгомир Заков: Не съм нито на Радев, нито на ПП, нито на Бойко

Бившият и кандидат за нов военен министър вярвал само в едно: Бяло, зелено, червено

Политика
13:17 - 12 Декември 2022
3330
Драгомир Заков: Не съм нито на Радев, нито на ПП, нито на Бойко

Голямата изненада в състава на кабинета "Габровски" - фигурата на бившия военен министър от правителството на Кирил Петков - Драгомир Заков, който отново е лансиран за високия пост, се ядоса на "етикетите", лепнати му в последните часове. И заяви, че не бил човек нито на президента Румен Радев, нито на експремиера Бойко Борисов, нито на Продължаваме промяната, а просто бил евроатлантик с едно верую: в бялото, зеленото и червеното.

"Вече официално папката е връчена и имената са ясни. След течовете към медиите и многобройните интерпретации вчера, коя от коя по-екзотични, следва истината такава, каквато е: Няма трансфери между Барселона и Реал Мадрид, нито между Левски и ЦСКА. Сега сериозно.

Лепенето на етикети явно се е превърнало в национален спорт. Преди да замина за Брюксел бях “човек на Радев”, после бях “човек на Борисов и Захариева”, след това “предложение на Нинова” за МО, “лице на ПП” по време на предизборния период, сега пък съм бил “не знам какво си”.

Явно да си доказан експерт в някоя област или професия в България е дефект. Да имаш силна експертна и гражданска позиция е “осъдително”, до степен на оказване на политически натиск с неправомерни средства. Колко още способни българи да си отидат от тук?", коментира Заков във фейсбук профила си след обявяването на състава на проектокабинета.

"Имам ли право да се скрия днес? Имах ли право да се скрия на 1 март? Разбира се, че можех. Но нямам и нямах моралното право да го направя! Какво означаваше това в личен план, например на 1 март? Преобръщане на ритъма на живот на семейството ми за една вечер, с деца на училище, неподготвен за тръгване багаж и т.н. Знаете ли как се преместват ученици от една в друга държава по средата на втория срок? Колко посланици познавате, които са зарязали мандата си? И то 10 дни след началото на война близо до границите на България.

Не, не бройте служебни министри - те се връщат за довършване на мандата (как точно става така е друг въпрос). Мен никой не ме върна.

Експертизата, опитът и дългът нямат цвят и партийност. Всъщност имат три цвята. Бяло, зелено и червено - цветовете на българския флаг!

Време е политиците и политиканстването да отстъпят пред дълга! Важни са тези, които работят. Важна е България и нейната стабилност. Важен е духът на Конституцията! Не веднъж вече съм се клел в нея!", пише още кандидатът за военен министър.