Драма: Мъж се простреля в главата, след като жена му го заряза с бебе на 10 дни

Патронът пробил черепа на самоубиеца

Топ
12:08 - 13 Юли 2022
3654
Драма: Мъж се простреля в главата, след като жена му го заряза с бебе на 10 дни

Баща на 10-дневно бебе се опита да сложи край на живота си, като се простреля в главата с газов пистолет. Драмата се разиграла в понеделник в късния следобед в дупнишкото село Дяково.

Младият мъж решил да сложи край на живота си, след като жената, която го е дарила със син, го напуснала и оставила 10-дневното им бебе на грижите на него и майка му. Под огромен срес той се напил, извадил газовия си пистолет, опрял го зад едното си ухо и стрелял. Патронът пробил черепа му.

Свидетели на опита му за самоубийство станали баща му и сестра му, които се опитали да го разубеждят да не посяга на живота си и че всички ще му помагат да отгледа детето. Въпреки молбите им той натиснал спусъка. Близките му потърсили помощ на тел 112. От главата на мъжа шуртяла кръв. Линейка на Спешен център – Дупница пристигнала за броени минути до село Дяково. Прострелялият се мъж е настанен в болница.

Няма опасност за живота на самопрострелялия се пациент. Аз участвах в операцията. Патронът е пробил черепа му, но не е засегнал мозъка”, заяви за „Струма” хирургът д-р Б. Дашков.

На място са пристигнали и криминалисти от РУ на МВР – Дупница. Образувано е досъдебно производство по случая. Разпитани са близките на младия мъж за случилото се. От показанията им е станало ясно, че той изживява тежко бягството на жената, с която живеел на семейни начала и се притеснявалкак ще се справи с отглеждането на бебето.