Драма на Аспаруховия мост: 15 часа разубеждават самоубиец да не скача

Мъжът иска само едно - съпругата му да отиде на място при него

Общество
11:45 - 05 Август 2024
3301
Драма на Аспаруховия мост: 15 часа разубеждават самоубиец да не скача

Изключителна драма се разиграва вече 15 часа на Аспаруховия мост във Варна. Млад мъж стои от снощи на моста и заплашва да скочи от него.

38-годишният мъж не е на перилата, а е застанал на площадката под съоръжението, което е на отстояние на 40 метра от водата. Всичко започнало около 20.00 часа снощи, съобщава говорителят на ОД на МВР-Варна Светла Златева, цитирана от dir.bg. 

Самоубиецът го прави за втори път в разстояние на няколко месеца, уточни тя. И тогава, и сега мъжът има едно и също искане - настоява съпругата му да отиде на място при него. Ако тя не отиде, варненецът заплашва, че ще скочи. 

Цяла вечер в неделя и цяла нощ, както и в момента, с него разговарят двама психолози. На място при него дежурят на смени униформени от Четвърто РУ на ОД МВР-Варна, а мъжът през 15 минути ги моли за цигара, уточниха още от варненската полиция. 

Заради инцидента се образуваха опашки и задръствания в района на Аспаруховия мост.

По данни на полицаите, които го пазят да не се хвърли в морето, мъжът се държи съвсем адекватно в разговор с тях. Няма данни за психични отклонения, каза още Светла Златева.