Драма в БСП: "Жертвата" на Кирил Добрев забрани говоренето срещу Корнелия

Политика
23:58 - 15 Юли 2020
6103
Драма в БСП: "Жертвата" на Кирил Добрев забрани говоренето срещу Корнелия

"Жертвата" на зам.-шефа на БСП Кирил Добрев Евгений Белий, който бе нападнат преди месец и видеозаписи от словесната хватка бяха разпространени публично, забрани на другарите си да говоря срещу ръководството на партията и конкретно срещу соцлидерката Корнелия Нинова.

Тази вечер той е свикал извънредно, "спонтанно" заседание на Районния съвет на БСП Красна поляна, като позицията от него заради протестита в страната, била незабавно да се спрат всички разногласия в партията и да се спрат битките срещу Нинова. 

"Различните мнения и позиции следва да се излагат, отстояват и разрешават на закрити заседания на НС на БСП и предстоящия 50ти конгрес без медийно огласяване от когото и да било", пише още в позицията. Освен това всички членове на пленума трябвало да се обединят около формирането на ясни послания към народа за опазване на държавността, борба с мафията и битката за достоен живот. 

"Ръководството на БСП и парламентарната група да се съобразят с масовите обществени настроения против ДПС. БСП да заяви, че е за подкрепа на отрудените български турци и българомохамедани и срещу олигархическата върхушка Доган-Пеевски", е друг прелюбопитен детайл от въпросната позиция на районния червен съвет.