Драма в Lupa.bg: Майка реве в затвора за трите си дъщери

Ексклузивно
15:05 - 23 Юли 2019
31809
Драма в Lupa.bg: Майка реве в затвора за трите си дъщери

Майката на три деца Мария Велева рони крокодилски сълзи в затвора, след като стана подсъдима за убийството на баща си - 87-годишния Стефан Янев, дядото на щерките си, защото й направил забележка, че не полага никакви грижи за децата. 

Момичетата в момента са в приют за деца без родители, а майката се брани в съда за зверското убийство, в което според нея тя няма участие. 

Мария изпада в истински истерии в затвора, като непрестанно ревяла и крещяла, ту че е невинна и не трябвало да е зад решетките, ту за трите си дъщери, които много й липсвали. Жената успя да види щерките си едва преди седмица, когато те бяха доведени в съдебна зала, за да кажат дали имат финансови претенции за това, че дядо им е убит. Децата подкрепиха майка си, като се отказаха да искат и стотинка преди започването на делото по същество.

Майката е с висше образование, но тя така и не пускала децата си да ходят на училище. Сега момичетата взимат две години за една, за да наваксат пропуснатото. 

Основната теза на Мария Велева, че не образова децата си била, че се страхувала, че някой можело да ги нарани. Момичетата живеели в пълна изолация, като не общували с никой.

Софийският градски съд остави в ареста Мария Велева, обвинена за убийството на 87-годишния си родител Стефан Янев. Старецът беше намерен в ниша на етажната площадка в блок в столичния ж.к. „Люлин” дни след като разкрил, че държат трите му внучки в изолация. Децата са настанени в кризисни центрове. В началото на март 2018 година Свилен, съпругът на Мария, призна, че е убил тъста си, като го е ударил с арматурно желязо. Заедно с него е обвинена и самата Мария.

Според прокуратурата убийството е извършено още на 11 февруари. Тялото на възрастния мъж бе открито 10 дни по-късно. Трите дъщери на семейството живели в пълна изолация, никога не са посещавали училище и никой не е взел никакви мерки, въпреки че съседите уведомявали институциите за проблема. Пред съда Свилен и Мария Велеви обясниха, че са държали дъщерите си вкъщи, за да ги опазят от „лоши съседи".

Снимка: Агнес Методиева