Драма в Lupa.bg: След оставката: А нгелкова мина на диазепам

Ексклузивно
15:05 - 23 Юли 2020 (обновена)
25016
Драма в Lupa.bg: След оставката: Ангелкова мина на диазепам

Николина Ангелкова е министърът, приел най-драматично оставката си от правителството, дочу Lupa.bg. До последно атрактивната дама се надявала, че няма да е между „черните овцe” в кабинета и ще оцелее до края на мандата. След като чула лошата новина, Ангелкова изпаднала в нервен срив и се наложило да пие силни успокоителни, за да дойде на себе си, разказват нейни колеги, оказали се близо до отстреляната министърка в най-неприятния момент в кариерата й. Нейни подчинени й предложили диазепам - лекарство, изписвано със зелена рецепта в аптеките. 

Специализантката в Оксфорд била огорчена, че е сред кохортата прогонени от кабинета, след като, по нейно скромно мнение, работила на ръба на силите си за туризма в ужасните времена на пандемията от коронавирус.

Ангелкова е гневна, че нейният ресор се оказа най-потърпевш и че сезонът е катастрофирал не заради лошата работа на екипа й, а пометен от епидемията и последвалата криза.

„Направих всичко, което бе възможно, в най-тежката световна криза, настъпвала от десетилетия в света. Който и да беше на мястото ми, не би могъл да направи повече”, жалвала се министърката пред приближени във ведомството.

Ангелкова бе на прицел през цялото време още от началото на извънредната ситуация, след като се оказа, че малцина от досега посещавалите страната ни чужди туристи смятат да се върнат.

Натискът върху министърката се засили, а социалната мрежа прегря от колажи, след като част от родните курорти по черноморието се оказаха пусти. Ангелкова бе иронизирана заради неизпълненото обещание за безплатни чадъри и шезлонги на морето. Николина Ангелкова бе министър на туризма и във второто, и в третото правителство на Бойко Борисов.

Ангелкова бе заменена от досегашния вицепример Марияна Николова, която ще стане министър на туризма. Любимката на Валери Симеонов за втори път заема пост след рокади в кабинета вследствие на протести. Предният път тя от началник на кабинета на ексвицепремиера Валери Симеонов стана вицепремиер на неговото място. Той го освободи вследствие на протеста на майките на деца с увреждания, които обиди.