Драмите в болница "Чирков" не спират, Генчо Начев не дава на никой друг да оперира

Най-богатият лекар в България напълно е обсебил операционната

Здраве
08:30 - 01 Ноември 2022
8996
Драмите в болница "Чирков" не спират, Генчо Начев не дава на никой друг да оперира

Кардиологичната болница в София “Проф. д-р Александър Чирков” продължава да се тресе от скандали. Служителите масово за съветвани за свое добро да слагат парафа си в подписката за смяна на името на лечебното заведение обратно на "Св. Екатерина".
 
Вътрешни хора споделят, че се прилагат различни форми за натиск, пише "Фрог нюз". Една част от персонала се заплашва с уволнение, друга пък с намаляване на заплатите. На трети им се “обещава”, че няма да растат в професионален план и ще стоят далеч от операционните зали.

Именно затова много хора, които вече са се подписали под искането за заличаване на името на проф. Чирков от наименованието на болницата открито споделят пред колеги и близки, че не се чувстват добре от постъпката си.

Атмосферата става все по-напрегната и по други причини. Една от тях е, че се е върнала старата практика бившият вече шеф на болницата проф. Генчо Начев да оперира, а колегите му само от дъжд на вятър да хващат скалпела. Твърди се, че и за това има отработена схема. Човек от средния медицински персонал се среща лице в лице с пациентите, за да ги “съветва”, че трябва да изберат  Начев да ги оперира

Преди седмица пред БТВ на въпрос как така е получил за три години 1 млн. лева хонорар извън заплатата си, Начев, обществено известен като най-богатия директор на болница, обясни: "Хората са ме избирали. Те са попълнили декларация. Не може насила да попълниш една декларация, че искат мен".