Дръж се, МаяМа: „Системата ни убива“ става партия

Политика
15:30 - 24 Февруари 2023
2310
Дръж се, МаяМа: „Системата ни убива“ става партия

Движението "Системата ни убива" създава собствена политическа формация и ще участва в предсрочните парламентарни избори на 2 април.

Понеже все още не е регистрирана като партия, "Системата ни убива" ще участва в изборите заедно с партия-мандатоносител, "Български съюз за директна демокрация", с които имат общи виждания.

В ядрото на партията ще са майките на деца с увреждания и участници в антиправителствените протести през последните години, поясни адвокат Росен Рашков, който ще е председател на новия проект.

"Взехме решение, че пътят напред продължава през създаването на нов политически субект, който ще защитава правата на най-увредените, на най-ниско сложените в обществото", заяви Росен Рашков, който ще е председател на новата партия.

На предходния парламентарен вот „Системата ни убива“ участваха заедно с формацията на Мая Манолова "Изправи се България", която вече е част от новата лява коалиция "Левицата!". Рашков обясни защо сега няма да участват в изборите заедно с "Изправи се България":

"Сега ситуацията е по-различна, тъй като "Изправи се. БГ" е част от една широка коалиция, която е поставена на друга основа, и с част от партньорите, които са избрали от "Изправи се.БГ" да бъдат, ние считаме, че имаме дълбоки различия."