Дръзко: Радев отказал среща с премиера на Черна гора след четириминутно чакане

Домакинът се забавил заради удължен разговор с германската туристическа компания TUI

Политика
11:50 - 18 Юни 2024
5081
Дръзко: Радев отказал среща с премиера на Черна гора след четириминутно чакане

Българският президент Румен Радев е напуснал правителствената сграда в Подгорица, без да проведе договорена среща с министър-председателя на Черна гора Милойко Спаич. Причината за това е станало забавяне на домакина заради удължен разговор с германската туристическа компания TUI и четириминутно чакане на нашата делегация.

С посолството на България беше договорено срещата да се проведе в приемната в сградата на правителството от 17 часа, тъй като, въпреки натоварения си график, премиерът Милойко Спаич имаше голямо желание да се срещне с президента Радев.

По-ранна среща с най-голямата туристическа компания - германската TUI, продължи три минути повече от предвиденото, а делегацията на президента на България Румен Радев напусна сградата на правителството след четири минути чакане", съобщава една от водещите черногорски медии "Виести", позовавайки се на получен официален отговор на запитване до правителството.

Изданието допълва коментара с това, че срещата е трябвало да се проведе в същата приемна зала, където са били приети и представителите на TUI - една от най-големките туристически компании в света. Заради удължения разговор с германците времето за подготовка на помещението за българската делегация се е оказало недостатъчно.

Посещението на Румен Радев е по покана на черногорския президент Яков Милатович. Вчера двамата обсъдиха възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между двете държави, а българският държавен глава обяви, че нашата страна винаги е подкрепяла домакините си по пътя им към Европейския съюз и ще продължи да го прави "и с експертна, и с техническа помощ". Подгорица започна преговори с Брюксел преди 12 години и е най-напреднала от държавите от Западните Балкани.

Посланик на България в Черна гора е Стефан Димитров, който първо беше обявен за външен министър в служебния кабинет, но два дни по-късно беше принуден да напусне от премиера Димитър Главчев, който оттогава съвместява двете длъжности.