Дреме ми дали шофьорът на линейката слуша Мусоргски, искам да ме закара навреме

А вие какво си пускате в колите, сигурно Шчедрин или Мясковски

Коментар
16:43 - 13 Януари 2020
26381
Дреме ми дали шофьорът на линейката слуша Мусоргски, искам да ме закара навреме

Едва е настъпила 2020-а и вече открихме престъпника на десетилетието. Не е смуглото наркоманче Аксел от Галиче, или зализаният Нено от „Дондуков” 1. Става въпрос за драйвъра Пешо Гичев, който дъни потни кючеци, докато кара линейка, пък и като припява, му бяга горното „до”. Жалко, че Желю махна смъртното наказание, иначе щяхме по конфуциански да му обелим публично кожичката на ивици.

Абе, я се спрете малко, преди да роптаете срещу този „престъпник” и „въпиющ селяндур”. И си проверете бутоните на запаметените станции в колата. Ако там на „1’ е радио „Веселина”, на „2” – „Вероника” и на „3” – „Наздраве”, идете да пиете една студена вода, чичо ви Евгени черпи.

Значи шофьорът на тролея може да дъни Азис, докато кламбичка 60 човека, на бакшиша му е позволено да припява „Хайде, откажи ме” на Галена, вие може да си подсвирквате „Камъните падат”, докато клатушкате бидончето кисело зеле на връщане от село, но шофьорът на линейка е звяр. Пешо Гичев е виновник и за здравната, и за културната катастрофа по нашите ширини. И въобще, къде се е чуло и видяло шофьор да слуша чалга? Това е някакъв локален, глобален и вселенски феномен, нали?

Имате ли представа какво е да караш линейка за 800 лева месечно с бонусите, да влачиш размазани от катастрофи тела, да риеш преспите, за да измъкнеш повалена от инсулт старица, да помагаш на фелдшера да свали по стълбите 160 килограмов тулуп, тръшнат от инфаркт?

Да караш със 120 в населено място, да се оглеждаш на 8 посоки да не те засече някое гъзарче с БМВ, като сапьор да избягваш общинските ями по пътя, защото ако спраскаш гума, детето в шок в носилката отзад вероятно ще умре? На всичко това отгоре, ако бях на мястото на Пешо Гичев, нямаше да дъня чалга и да припявам, а щях да шмъркам индустриални количества кокаин на всяко дежурство. Най-отговорно ви го заявявам.

Примитивен в реакциите си както обикновено, запъртъкът на общественото ни мнение побърза да осъди младока, който е намерил някакъв относително безопасен отдушник на унищожителното, пържещо мозъчните клетки напрежение, което работата му предполага. На мен, лично, изобщо не ми дреме дали онзи, който ме кара към болницата, е фен на Модест Мусоргски, Диджей Тони Джи, или Камелия. Искам да ме закара навреме, за да ми изчистят плаките и да ми отпушат артериите. Иначе класическа музика има къде да се чуе. Примерно… Погребалният марш.