Дрескод за втория мандат: Деси Радева в кралско синьо (СНИМКИ)

Мода
11:49 - 19 Януари 2022
14202
Дрескод за втория мандат: Деси Радева в кралско синьо (СНИМКИ)

Погледите в началото на втория мандат на президента Румен Радев, който днес положи клетва в парламента заедно с вицето си Илияна Йотова, бяха насочени и към Първата дама Десислава Радева. Тя придружи съпруга си за тържествената церемония в Народното събрание облечена в елегантна пола и сако решени в кралско синьо. Президентската съпруга бе и сложила маска на лицето си в същия цвят.

Синьото се смята за цвета на вдъхновението, искреността, духовността и комуникацията, доверието, чистотата, спокойствието, консерватизма. Според специалистите по протокол сините дрехи ни правят да изглеждаме самоуверени, силни и спокойни. Внушават свободомислие, доволство, добра външна и вътрешна кондиция.

Вицепрезидентът Илияна Йотова и вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията и соцлидер в оставка Корнелия Нинова заложиха на вечния черен цвят. Костюмът на Йотова - пола със сако беше в дантела. Нинова също бе избрала пола със сако, на което в долния му край имаше символичен бял колан.

Черното е кралицата на цветовете. Черното в дантела е може би най-съвършената комбинация на изискана елегантност, твърдят модни спецове.

Заместник-председателят на парламента от Има такъв народ Ива Митева бе избрала за клетвата на президента костюм в зелено.

Президентът Румен Радев пък бе облечен в тъмносин костюм, комбиниран с вратовръзка в по-светло синьо.