Дрогиран без книжка заби колата си пред сградата на КАТ в Пловдив

34-годишен отказал да го тестват и се опитал да избяга

Новини
08:13 - 03 Август 2022
2923
Дрогиран без книжка заби колата си пред сградата на КАТ в Пловдив

Пред КАТ в Пловдив тази сутрин е спокойно, но не така е било вчера следобед, когато пред погледите на десетки хора, чакащи реда си да регистрират автомобилите, се е разиграла скандална ситуация.

Дрогиран младеж се е опитал да избегне полицейска проверка за алкохол наркотици и последвала гонка със служителите на Пътна полиция. В опит да избяга той се забива с колата в бетонни саксии и кош за боклук пред сградата на КАТ, съобщи Нова тв.

Вчера следобед младежът отишъл в КАТ да регистрира автомобила си и докато се обработвали документите, служителите от Пътна полиция забелязали, че той е във видимо неадекватно състояние. Поканили го да бъде тестван за алкохол и наркотици.

Той отказал, качил се на колата си и се опитал да избяга в посока близкия пазар, след това е завил отново към сградата на КАТ, където не успял да спре веднага и забил автомобила си в прегради и един кош.

Един от полицаите взима камък и чупи прозореца на автомобила му, за да изкара шофьора, който е на възраст около 34 години.

Пробата му за алкохол е отрицателна, но тестът му за наркотици е показал наличие на амфетамини.

Най-скандалното в случая е, че мъжът е с отнета книжка и е имал много съставени актове на пътя. Той се обърнал към полицаите с думите: Не съм добре, бе хора, пия антидепресанти.

Нарушителят е задържан за 24 часа.