Дрогиран и пиян блъсна кола в София, мъж бере душа (СНИМКИ)

Алкохолната проба на 55-годишния кретен е отчела 1,99 промила

Новини
11:41 - 04 Февруари 2024
4376
Дрогиран и пиян блъсна кола в София, мъж бере душа (СНИМКИ)

Тежка катастрофа в столичния квартал “Младост”, съобщават от полицията. При инцидента е пострадал 47-годишен мъж, който е с опасност за живота.

Инцидентът е станал около 3:49 часа на бул. "Ал. Малинов" в района на кръстовището на бул. "Александър Малинов" и бул. "Андрей Сахаров".

По първоначални данни на МВР лек автомобил „Ситроен Ксара", управляван от 55-годишен мъж се е блъснал в задната част на изчакващ на зелен светофар лек автомобил „Рено Модус" с 47-годишен водач.

При удара е пострадал 47-годишният водач. Той е откаран в лечебно заведение с тежки травми - фрактура на таз, крайници, пневмоторакс, кръвоизливи. Мъжът е с опасност за живота.

По първоначална информация 55-годишният шофьор се е движел по бул. "Ал. Малинов" в посока от кръстовището с ул. "Самара" към бул. "Андрей Сахаров", а в района на близък хипермаркет е участвал в ПТП с други автомобили.

Водачът, предизвикал катастрофата е шофирал след употреба на алкохол и е дал положителна проба за кокаин.

"Пробата за алкохол показва 1,99 промила. В УМБАЛ "Света Анна" се преглеждат и двамата шофьори. 55-годишният мъж ще бъде задържан, след като излезе от болница. Ще бъдат назначени експертизи, които да установят с колко км/ч се е движила колата, причинила катастрофата", заяви старши инспектор Динко Трифонов от КАТ-София.