Дрогиран шофьор рани двама полицаи в Букурещ

ЕС
12:43 - 13 Февруари 2023
949
Дрогиран шофьор рани двама полицаи в Букурещ

Пиян и дрогиран шофьор се заби в полицейска кола в Букурещ и рани двама полицаи, предават медиите в Румъния. Сцената се разигра късно тази нощта. 

31-годишният мъж не обръща внимание на сигналите на полицаите да спре и продължава да кара с превишена скорост.

Органите на реда го преследват до шосето “Колентина”, когато колата на водача се забива в полицейски автомобил, движещ се по трамвайната линия. Двамата униформени в патрулката са ранени. Пострадал е и водачът на автомобила. 

Тест с дрегер установява, че преследваният шофьор е имал 0,41 промила алкохол в кръвта. Проверката засича и забранена субстанция в организма му. Мъжът е отведен в централата на Института за правна медицина за вземане на биологични проби. Разследването по случая продължава. 

Междувременно друг шофьор в Румъния, който карал със 135 км/ч в населено място с максимално допустима скорост 50 км/ч, поиска наказанието му да бъде отменено. Той е глобен с 1300 леи и е с отнета шофьорска книжка за три месеца. 

Мъжът заведе дело срещу полицията в Търгу Жиу, тъй като не е съгласен с отчетената от полицията скорост. Той настоява да получи видеозапис и проверка на радарното устройство. 

“В протокола не е отбелязан начинът, по който е измерена скоростта, както и посоката на движение и това създава големи съмнения относно законосъобразността и валидността на протокола”, коментира шофьорът, цитиран от сайта Зиаре.