Дрогираната Диана хлипа в съда, майка й: Какво толкова е станало?

18-годишната гримьорка хвърчала с колата след обилен прием на кокаин и алкохол

Общество
17:05 - 15 Септември 2022
11153
Дрогираната Диана хлипа в съда, майка й: Какво толкова е станало?

18-годишната дрогирана и пияна на мотика Диана Мандакова, която размаза 5 коли в София, се разплака горчиво в съда и при гледането на мярката й адвокатът се опита да я защити, че катастрофирала, защото била засечена от друга кола. 

С над 1,9 промила алкохол в кръвта, а не 1,53, както се смяташе в началото, е карала ученичката от ж.к. "Люлин" и фенка на футболния "Левски". 

Прокуратурата поиска постоянен арест за 18-годишното момиче, което не спря да хлипа в залата. Освен след употреба на алкохол, Мандакова е шофирала и след като се е дрогирала с кокаин, изтъкна прокурорката по делото Любомира Апостолова.

И посочи, че ученичката е повредила 5 коли. Нанесла е и средна телесна повреда на своята приятелка Никол Раева, която се возила на предната седалка.

"Да, има престъпление за алкохол, но нейните приятели са се качили, значи са преценили, че Мандакова не е пияна", обяви юристът Владимиров. "Искрено съжалявам за стореното и ще помагам с каквото мога, няма да се укрия. Ще поема всички щети", каза през сълзи момичето. И поясни, че лятото работи като гримьорка, имала дипломи за това. Не става ясно къде учи, но се оплака, че й предстояли матури, а трябвало да стои в ареста с убийци.

Затова и съдът я пусна под гаранция от едва 2000 лева. 

"Бях наистина адекватна, пред мен един човек направи обратен завой, счупи рязко волана и така стана катастрофата", описа инцидента напомпаната с филъри Мандакова. 

Междувременно майка й Нина Мандакова препубликува мнение, изразено от нейна приятелка в социалната мрежа фейсбук, според което всички млади хора се друсали и правели грешки като тази на Диана. А самата 18-годишна шофьорка била "умно и будно" дете.


Майката на малката бръмчалка

Нина Мандакова твърди още, че случаят бил "украсен" и "има един отгоре", който щял да съди. Видимо нито тя, нито познатата на фамилията Мандакови не изпитват угризения за това, че Диана явно системно употребява наркотици и алкохол в коктейл и сяда зад волана. 

Вчера стана ясно, че едни от собствениците на ударените коли са били потресени от гледката. "Вратите на колите бяха изхвърчали на метри. Ако там имаше човек, щеше да е с отрязана глава", казаха те пред камерите на медиите.