Другите за ДПС: Бойко Борисов сравни мача между Доган и Пеевски с финала между Испания и Англия

Вътрешните проблеми на ДПС оказват огромно влияние върху целия политически живот в държавата, смята Борислав Гуцанов

Актуални новини
09:27 - 11 Юли 2024
4854
Другите за ДПС: Бойко Борисов сравни мача между Доган и Пеевски с финала между Испания и Англия

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента напрежението по оста Доган-Пеевски като го сравни с предстоящия финален мач на Евро`2024 между Испания и Англия.

"Малко ми е като Испания и Англия на финала. Трусовете в първата са като във втората, в третата и в четвъртата. Навсякъде има трусове. Винаги сте чували от мен, че аз в чужди партии не се бъркам. И не давам и в ГЕРБ да ми се бъркат", така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира напрежението в ДПС.

Той припомни, че още преди три месеца са били категорични, че коалиция с ДПС "няма да правим". По думите му преговорите са доказали по безспорен начин, че "нито поискахме подкрепа от ДПС, нито дадохме подкрепа на ДПС". Лидерът на ГЕРБ допълни, че ДПС не са участвали в "сглобката".

"Нито са имали министри, нито са участвали в преговорите".
По думите му българските мюсюлмани са тези, които ще решат кое ДПС е по-добро - това на Доган или Пеевски. Бойко Борисов припомни, че възходът на ГЕРБ е тръгнал именно от битката с ДПС и БСП.

Това са вътрешни проблеми на ДПС, така че те да си ги разрешават, но това оказва огромно влияние върху целия политически живот в държавата. Така председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Борислав Гуцанов коментира пред журналисти процесите в ДПС.

Вчера почетният председател на ДПС Ахмед Доган призова за оставките на Делян Пеевски и петима други членове на ръководството на ДПС. Няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си, заяви председателят на ДПС Делян Пеевски в позиция, разпространена от пресцентъра на ДПС.

"Това, което виждаме е, че не е само индивидуална битка. Това е бавното, явно разграждане на модела Пеевски. Тук не говорим за човека Пеевски, а за модела "Пеевски". Какво означава това? Ето хората от Доспат имат кмет, който мисли, че може да прави всичко в държавата без да спазва закона", заяви Кирил Петков от ПП-ДБ на влизане в парламента.

Всички отделни примери са точно тези примери за модела "Пеевски" - на завзетата държава", завърши Кирил Петков.

"Обърнете внимание в писмото на Доган, където говори за прокуратурата, използването ѝ, полицията, това е моделът Пеевски - как прокуратурата и полицията започват да дават отчет и когато направят нещо нередно как биват санкционирани от гражданите, от институциите, от държавата, ето това трябва да го постигнем. Доган за първи път казва нещо, което ние казваме от 3 години", заяви преди днешното заседание на парламента Николай Денков от ПП-ДБ.

Много е интересно случващото се в ДПС. Това каза преди днешното заседание на парламента Тошко Йорданов от "Има такъв народ" в коментар на случващото се в Движението за права и свободи.