Дрю Бротън: Аз съм сексуално зависим бивш футболист с дългове

Спорт
21:35 - 18 Май 2023
3095
Дрю Бротън: Аз съм сексуално зависим бивш футболист с дългове

Бивш футболист, който някога се бореше със сексуална зависимост и дългове от над 80 000 паунда, сега помага на други играчи да се справят с проблемите си извън терена. Дрю Бротън черпи от опита си, за да бъде в помощ на младите английски играчи, като стана известен с прозвището си „Треньора на страха“.

44-годишният Бротън направи 17 сезона като футболист в долните нива на английския футбол. През кариерата си той играеше за 22 различни отбора, най-известните от които са Норич, Уигън Атлетик, МК Донс и Рексъм.

За своите 17 сезона като футболист той взе участие в 482 двубоя за своите отбори, в които се отчете с 91 попадения. Но кариерата на Броутън има тъмна страна, тъй като през цялото време той се бореше със своята сексуална зависимост и огромните дългове, които натрупа. През 2012 година той бе приет в клиника за психическо здраве и прекрати кариерата си.

След като преодоля проблемите си, Броутън сега помага на играчи и треньори да преодолеят собствените си притеснения за представянето. Той се трансформира в специалист по психично здраве, известен като „Треньора на страха“.

„Преди десет години се озовах в рехабилитационен център, загубил всичко. Спях на дивана на брат ми и бях задлъжнял с 80 000 паунда. Бях добър професионалист по време на кариерата си, но се борех с психически проблеми. Бях твърде аналитичен, прекалено се страхувах от провал – желанието да спечеля в някои аспекти беше толкова голямо, че контролирах прекалено всичко“, разказва Броутън.

„Пристигнах в Нинийтън няколко години, след като отбелязах гол срещу Уулвс на „Молиню“ за Норич. Дори бях на Световното първенство до 21 години, където бях съотборник с Майкъл Оуен. Тогава играх за Нинийтън Бъро и с най-голямо уважение си помислих: „Какво, по дяволите, правя тук? Това е нелепо. Почувствах тази загуба на себе си, започнах да се чудя кой съм и какво искам от спорта. Вместо да се откажа, реших, че Нюнитън Боро е голям шанс за нулиране на кариерата“, заяви още Броутън.

„Помагам на играчи и треньори да се справят с проблемите си на психическа основа. Какво точно правя зависи от това от каква подкрепа се нуждаят. Но аз се фокусирам върху различни теми – страх, автентичност, его – и им помагам в пътуването към себеоткриването. Когато един играч не играе добре, това не е защото е станал лош в работата си – това означава, че е загубил чувството за себе си. Първо, трябва да си върнете самоличността“, завършва своя разказ Броутън пред британското издание „4-4-2“.