ДСБ не защити Нено Димов: Да си ходи барабар с Каракачанов

Новини
12:35 - 10 Януари 2020
3125
ДСБ не защити Нено Димов: Да си ходи барабар с Каракачанов

Бившите съпартийци на министър Нено Димов - костовистите от ДСБ, не застанаха зад някогашния тъмносин активист, а напротив - категорични са, че трябва да си тръгне от властта. На тази позиция е и евродепутатът Радан Кънев. Навремето, още през 2007-а тъкмо той беше един от най-отявлените антикостовисти.

„Отстраняването на Нено Димов е задължително, но е недостатъчно”, бе категоричен бившият шеф на ДСБ. Той обаче призова да си тръгне и Красимир Каракачанов, като лидер, излъчил Димов за поста. Кънев стигна и по-далеч с позицията си, че премиерът Борисов и вицепремиерът трябва да предложат промени в цялостната политика по околната среда, иначе трябва и те да понесат отговорност за грандиозния скандал с водата в Перник.

Нено Димов напусна ДСБ и ПГ на партията през 2009-а заедно с депутатите д-р Николай Михайлов и Антонела Понева. Той обяви проекта “Демократи за силна България”  за изчерпан, защото се е превърнал в “една тухла от фасадната демокрация”.

Димов си навлече гнева на съпартийците си с тежките си критики още след местните избори през 2007-а.   

Тогавашният тъмносин политик се прочу и като един от най-върлите антикостовисти - той безуспешно се опита да отстрани Иван Костов от лидерския пост през юли, когато ДСБ проведе извънредно национално събрание заради провала на предишните три вида избори. Той бе единомишленик в партийните пристрастия с психиатъра д-р Николай Михайлов.

“Ние се създадохме с една много ясна идеология, искахме да изградим десницата на бъдещето, противопоставихме се на статуквото и олигархията преди три години. Причината за нашето създаване вече не съществува”, заяви тогава Нено Димов.

Както първо Lupa.bg писа днес в ранни зори до края на деня се очаква арестуваният вчера екоминистър да подаде оставка.