Дубай строи най-големия летищен терминал в света

Експертите очакват и поскъпване на имотите в района

Новини
13:28 - 16 Юли 2024
1015
Дубай строи най-големия летищен терминал в света

Новината за строителството на нов международен пътнически терминал на летището в Дубай оказа влияние върху цените на имотите и земята в района на аеропорта.

Анализатори и предприемачи отчитат увеличение на търсенето и цените на жилищни и търговски имоти в южната част на емирството и околните райони.

Новият терминал, който ще бъде най-големият в света по капацитет, се очаква да привлече милиони нови жители и работници. Това от своя страна ще наложи изграждането на нови жилищни комплекси, офиси, търговски центрове и друга инфраструктура.

Инвеститорите вече се активизираха. Damac Properties обяви планове за разширяване на присъствието си в южната част на Дубай, а Azizi Developments стартира нов мегапроект на стойност 30 милиарда дирхама.

Експертите очакват и поскъпване на имотите в района.

Според Фейсал Дурани, партньор и ръководител на проучванията в Mena в Knight Frank, цените може да се покачат в средносрочен план, особено в близост до новото летище.

Експертите отбелязват, че не се очаква незабавно въздействие върху цените на жилищата, тъй като пазарът на имоти вече процъфтява. По-достъпни ценово имоти ще бъдат първите, които ще поскъпнат, тъй като там ще се заселят по-голямата част от новите жители.

В средносрочен план цените на имотите като цяло в южната част на Дубай ще се повишат поради повишеното търсене от страна на бизнеса, свързан с летището.