Духовници настръхнаха срещу песен за "Евровизия"

Светият синод на Кипър настоява за смяна на парчето за конкурса, било диаболично

Топ
09:43 - 03 Март 2021
2708
Духовници настръхнаха срещу песен за "Евровизия"

Светият синод на Кипър призова правителството да не допуска песента, избрана да представлява страната на тазгодишната Евровизия, действително да се яви на конкурса, съобщава "Сайпръс мейл".

Според църквата не "Ел Диабло", а друга песен, която изразява традициите, историята и културата на Кипър, трябва да бъде представена на състезанието, предаде БТА. 

В изявлението Светият синод посочва още, че църквата ежедневно получава хиляди жалби от хора, "които изразяват своето основателно недоволство от въпросната песен, както и от начина, по който тя е била избрана". Добавя се, че и известни кипърски музиканти вече са изразили своето неодобрение по въпроса.

Песента, избрана от Кипърската национална телевизия, предизвика гнева на мнозина в страната, които са скандализирани от споменаването на дявола в текста. Много вярващи в страната смятат песента за богохулна и обидна за християнството.

Парчето "Ел Диабло" (Дяволът) в изпълнение на гръцката певица Елена Цагрину включва фрази като: "Влюбих се...Дадох сърцето си на Ел Диабло" или "Предадох се, защото той ми казва, че съм неговият ангел".