Дупница потъна в мрак!

Общество
20:05 - 24 Ноември 2019
22505
Дупница потъна в мрак!

Дупничани алармираха пред Lupa.bg, че в града няма улично осветление. Двете от главните улици са с рехави лампи. Гражданите вече си задават въпроси, дали общината не е започнала да пести и пари от ток? 

Лампите в града са само за украса. Колите осветяват пътя

"В 19 часа се опитах да стигна до парк "Рила" пеша, но си останах само с желанието, защото беше пълен мрак, нямаше нито една работеща лампа. Общината най-вероятно е започнала да пести пари, като гаси уличното осветление в града. Изборите минаха и настъпи мрак. Явно на управляващите не им пука, че хората се пребиват по улиците заради лошата осветеност", разкри пред сайта ни млад мъж. 

Същото е положението и по главната градска улица Св. Иван Рилски, където частично няма осветление. Дупница се подготвя да запали светлините на елхата в града, но това няма да компенсира липсата на осветеност извън центъра.

"Тази тъмница е в 19 часа, хората не са длъжни да ходят с фенерче в джоба. Няма файда от видеонаблюдението в града, като камерите не снимат в тази тъмница. Лично аз звънях в общината за да се оплача, но така и не взеха мерки", допълни друг гражданин.

Осветлението в града на Братя Галеви е мираж