Дупница затваря интерната

Общината намери пари за нов Център за настаняване от семеен тип за 4 години

Новини
16:16 - 20 Ноември 2019
2918
Дупница затваря интерната

Община Дупница осигури издръжката на новото Преходно жилище и Центъра за настаняване от семеен тип за деца за следващите четири години. Това съобщи за Радио „Фокус” Христо Апостолов, пресаташе на Община Дупница.

По думите му управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ е одобрил проектното предложение „Дом и подкрепа за всяко дете“ на стойност 978 774 лева, подготвено от общинска администрация.

„Чрез други два проекта на Община Дупница, финансирани от Оперативна програма „Региони в растеж” с близо 700 000 лева, беше изградена необходимата социална инфраструктура за предоставяне на новите резидентни услуги. Чрез тях ще осигури среда, близка до семейната за 12 деца в Центъра за настаняване от семеен тип и за 8 деца на възраст от 15 до 18 години в Преходното жилище”, каза Христо Апостолов. По думите му намеренията на Община Дупница с реализацията на този проект са ориентирани към осигуряване на социално включване, равен достъп и защита на децата, настанени в социални домове и децата в риск от общността.

Чрез разкриването на новите услуги ще се даде възможност за закриване на действащия към момента Дом да деца, лишени от родителски грижи „Олга Стоянова“.