Дузпа повали Лацио на "Сан Сиро", изгониха Индзаги

Орлите без победа срещу Милан като гост от 1989 година

Спорт
10:00 - 14 Април 2019 (обновена)
1828
Дузпа повали Лацио на "Сан Сиро", изгониха Индзаги

Милан прекъсна серията си от 4 мача без победа, след като спечели с 1:0 домакинството си на Лацио в среща от 32-ия кръг на Серия "А".

Росонерите ликуваха след попадението на Франк Кесие от дузпа в 79-та минута. Минута по-рано съдията Джанлука Роки отсъди 11-метров наказателен удар за "червено-черните", която отмени след намесата на ВАР.

Пет минути преди края Симоне Индзаги беше изгонен за протест, а в продължението гостите имаха претенции за дузпа, но Роки дори отказа да гледа повторение.

Веднага след края на мача двата отбора заформиха сериозно меле на терена, като инициатор беше Луис Алберто, но след това се включиха още играчи от домакините и лациалите.

Поради контузии терена напуснаха принудително Алесио Романьоли и Корея.

Лациалите могат да съжаляват за пропуснатите възможности преди почивката, когато и гредата спаси домакините след удар на Чиро Имобиле. Тимът от Рим остана без успех в дома на Милан за първенството от 1989 година, а от 63 години не е успявал да постигне две победи на "Джузепе Меаца" срещу миланските грандове в една кампания.

Успехът остави Милан на четвърто място с 55 точки. Орлите са с 49 точки, но имат и мач по-малко, който ще изиграят срещу Удинезе през следващата седмица.