Дузпи сложиха край на европейската приказка на Шериф

Португалците наваксаха два гола пасив след първия мач и отстраниха молдовците

Спорт
11:17 - 25 Февруари 2022
1134
Дузпи сложиха край на европейската приказка на Шериф

Брага навакса два гола пасив след първия мач и отстрани с изпълнени на дузпи една от приятните изненади в евротурнирите този сезон Шериф Тираспол.

Молдовците спечелиха първия мач от плейофа в Лига Европа преди седмица с 2:0, но при гостуването си в Португалия паднаха с 0:2. Точни за домакините бяха Юри Медейрош и Рикардо Орта. При общ резултат 2:2 и след продължения се стигна до дузпи. При 11-метровите наказателни удари Брага показа по-здрави нерви и продължава към осминафиналите на втория по престиж европейски клубен турнир.

Напълно логично Брага започна агресивно и беше по-настоятелния отбор в началните минути, след като трябваше да наваксва изоставане след първия мач. Още в 7-ата минута португалците бяха близо до гола. Андре Хорта стреля опасно от границата на наказателното поле, но топката се отби от десния страничен стълб.

Десет минути по-късно домакините поведоха. Юри Медейрош беше изведен на чиста позиция с хубав пас в коридор. Той запази хладнокръвие и прати топката в противниковата мрежа за 1:0.

Веднага след това Бруно падна в наказателното поле и от Шериф поискаха дузпа, но главният съдия прецени, че няма основания за такава.

В средата на първата част Момо Янсане опита късмета си с шут от средна дистанция, но вратарят Матеуш внимаваше и успя да се намеси.

Две минути преди края на първата част Брага удвои аванса си и заличи напълно изоставането от първия мач миналата седмица. Голмайсторът Медейрош влезе в ролята на асистент. Той центрира към Рикардо Орта, който преодоля Йоргос Атанасиадис.

След почивката темпото на игра рязко спадна. Головите положения липсваха, а игровите действия бяха накъсвани от някои по-здрави влизания. Сякаш нито един от двата отбора не искаше да предприема излишни рискове. Гол не падна и мачът влезе в продължения. След като за два часа игра краен победител не беше излъчен, се стигна до изпълнението на дузпи.

При наказателните удари нервите на Шериф не издържаха. Футболистите на молдовския шампион вкараха само две дузпи, докато Брага – три.