Два гола в продължението фиксираха равенство между Аталанта и Ювентус

Рома се спаси от загуба срещу Сасуоло в края

Спорт
11:48 - 14 Февруари 2022
1741
Два гола в продължението фиксираха равенство между Аталанта и Ювентус

Без победител завърши двубоят между Аталанта и Ювентус от 25-тия кръг на Серия А. На „Гавис Стейдиъм“ двата отбора завършиха наравно 1:1.

Резервата Руслан Малиновский изведе бергамаските напред в резултата двайсетина минути преди края със страхотно изпълнение на пряк свободен удар, но Юве се докопа до точката с късен гол на Данило в добавеното време на срещата.

След ремито „бианконерите“ са на четвъртото място в класирането с актив от 46 точки, докато Аталанта е пети с 44.

В началните минути на срещата Ювентус беше по-активният отбор. Още в 3-тата минута Душан Влахович отправи опасен удар по посока вратата на бергамаските, но Марко Спортиело се беше позиционирал добре и успя да избие в ъглов удар.

Няколко минути по-късно сръбският нападател отново се измъкна от защитата на домакините, но този път изстрелът му беше неточен.

Секунди след това Дибала завърши с удар добра контраатака на Юве. Топката обаче премина покрай вратата на Спортиело.

В средата на първата част Мартен де Роон създаде първата сериозна опасност за вратата на Войчех Шчесни. Той беше намерен с центриране от корнер, но от близко разстояние стреля над вратата.

Половин час след началото Войчех Шчесни направи груба грешка, която едва не коства гол на „бианконерите“. Полският страж напусна наказателното си поле, за да спре откъсващия се Купмейнерс. Топката се озова в Луис Муриел, който пропусна. Останаха обаче съмнения за червен картон за Шчесни, но главният съдия беше категоричен, че няма основания за такова наказание.

До почивката мачът се нажежи. Грубите нарушения зачестиха, а съдията беше принуден да покаже няколко жълти картона.

В началото на втората част Де Роон отправи хубав удар от границата на наказателното поле, но Шчесни беше покрил ъгъла си и успя да спаси.

В 56-ата минута Спортиело отново беше на ход да демонстрира добър рефлекс. Влахович стреля. Десетина минути по-късно Бога проби в наказателното поле на гостите, а Купмейнерс се размина с топката.

Последва натиск на Юве. Торинци се настаниха в половината на Аталанта, но по никакъв начин не успяха да застрашат вратата на Спортиело.

Така се стигна до 76-ата минута, когато домакините поведоха. Матайс де Лихт фаулира резервата Руслан Малиновский. Реферът отсъди пряк свободен удар. Именно Малиновский го изпълни, като не остави шансове на Шчесни.

В 85-ата минута късметът определено покри гостите. Удар на Ханс Хатебург разтресе напречната греда. Впоследствие се оказа, че играчът на Аталанта е бил в положение на засада.

Юве хвърли всички сили и в крайна сметка успя да стигне до изравнителния гол. Това се случи в 3-тата минута от добавеното време. Пауло Дибала изпълни корнер, а Данило засече вкара за крайното 1:1.

Рома избегна загубата от Сасуоло в мач от 25-тия кръг на Серия А. Двата отбора завършиха наравно 2:2. Римските „вълци“ поведоха с гол от дузпа на Тами Ейбрахам в края на първата част, но допуснаха обрат. Първо, Крис Смолинг си вкара автогол, след което Хамед Траоре порази целта.

В 78-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като с втори жълт картон, съответно червен, беше изгонен Джан Марко Ферари.

Рома се втурна в предни позиции и секунди преди последния съдийски сигнал успя да предотврати поражението с гола на Браян Кристанте.

След ремито Рома е извън зона Европа. Тимът, воден от Жозе Моуриньо заема седмата позиция с актив от 40 точки, докато Сасуоло е 12-и с 30.

Мачът беше белязан и от намеси на системата ВАР, която отмени два гола. Още в 7-ата минута Хамед Траоре вкара във вратата на Рома, но попадението не беше зачетено.

Секунди по-късно Тами Ейбрахам се свлече в наказателното поле. Гостите поискаха дузпа, но главният съдия Марко Гуида не уважи техните претенции.

В 12-ата минута Доменико Берарди стреля опасно, но покрай вратата. Две минути по-късно удар на Феликс Афена-Гиан не успя да затрудни Андреа Консигли.

В 33-ата минута втори гол не беше зачетен след намеса на ВАР. Този път Рома отбеляза чрез Ейбрахам, но той беше в положение на засада.

В добавеното време на първата част Рома получи правото да изпълни дузпа. Зад топката застана именно Ейбрахам, който преодоля Консигли за 0:1.

Отговорът на Сасуоло дойде малко след почивката. Крис Смолинг отклони центриране в наказателното поле в собствената си мрежа.

Домакините стигнаха и до пълен обрат в резултата в 73-тата минута, когато Хамед Траоре засече центриране и не остави шансове на Руи Патрисио.

Ключовият момент в мача дойде пет минути по-късно, когато Сасуоло остана с човек по-малко. Джан Марко Ферари си заслужи втори жълт картон след грубо нарушение и остави отбора си с човек по-малко.

Рома натисна и стигна до точката в 3-тата минута от добавеното време. Жордан Верету достави топката на главата на Браян Кристанте, а защитникът я насочи в мрежата зад Консигли.