Два медала за България от Европейското по джудо за младежи

Спорт
18:05 - 06 Септември 2024
977
Два медала за България от Европейското по джудо за младежи

Димитър Господинов спечели сребърен медал, а Виктор Скерлев завоюва бронзовото отличие на Европейското първенство по джудо за младежи в Талин (Естония). Двете ни млади надежди се представиха изключително достойно и в хода на надпреварата елиминираха много класни състезатели.

В спора за титлата в категория до 73 килограма Господинов загуби от световния шампион и лидер в ранглистата Вусал Галандарзаде (Азербайджан) с "ипон" 2:18 минути преди края на срещата. На полуфиналите българинът се наложи над Георги Лоладзе (Грузия) с "ипон" в продължението.

Преди това състезателят на клуб Шун джудо постигна още три победи. Младият талант за първи път стига до европейски финал, след като по-рано тази година спечели две титли на Европейска купа за същата възраст - в Сараево (Босна и Херцеговина) и Риека (Хърватия).

В същата категория Виктор Скерлев грабна бронз след успех срещу Мате Беруашвили (Грузия) с "ипон". Той стигна до отличието чрез репешажи. Скерлев също е състезател на Шун джудо. Тази година спечели четири медала (два сребърни и два бронзови) от Европейски купи, а отличието от голям шампионат също е първо за него.