Два месеца след втората оставка на Михайлов - Касабов президент на БФС

Спорт
21:55 - 19 Януари 2024
6086
Два месеца след втората оставка на Михайлов - Касабов президент на БФС

Около два месеца след като Борислав Михайлов подаде оставка от президентския пост в БФС, футболната ни централа все пак ще има нов президент и официално. Новата седмица, започваща от 22 януари, ще предложи именно това - Търговският регистър ще впише Михаил Касабов за изпълняващ функцията президент на футболния съюз.

Това стана ясно, след като в петък Търговският регистър прие документите за вписване на Касабов. Ден по-рано от Агенцията по вписванията постановиха първоначален отказ с указания заради пропуски в документацията.

Бяха изискани подписите на всички членове на Изпълнителния комитет на БФС, присъствали на заседанието на 6 декември, на което бе приета оставката на Михайлов. Освен това според указанията са внесени и пълномощните, с които членове на Изпълнителния комитет са дали законово право на свои колеги да ги представляват по време на заседанието.

Очаква се в тридневен срок от приемането на документацията Михаил Касабов да бъде вписан в регистъра, което официално да сложи край на управлението на Борислав Михайлов.

Единственият вариант да бъде попречено на вписването е някой от членовете на Изпълнителния комитет да обжалва в съда, което би създало правен абсурд, тъй като всички членове гласуват единодушно Михаил Касабов да изпълнява длъжността президент.

Борислав Михайлов подаде оставка на 27 ноември. След заседанието на изпълкома на 6 декември обаче от “Бояна” отказваха Михайлов да бъде отписан, а Касабов вписан. Стигна се и до отказ за вписване на поканата за изборен конгрес.

След като Касабов бъде вписан, следва той да свика ново заседание на Изпълнителния комитет, да се гласува отново свикването на конгрес за 15 март, след което поканата с подпис от Касабов да бъде вписана в Търговския регистър.