Два урагана заплашват бреговете на САЩ

Актуални новини
10:34 - 22 Август 2020
2940
Два урагана заплашват бреговете на САЩ

Двойка тропически бури, които се очаква да се превърнат в урагани в началото на следващата седмица, се насочват към бреговете на САЩ в Мексиканския залив, предава Reuters. 

Рядкото метеорологично събитие може да доведе до големи проблеми на сушата.

Никога не е имало двa ураганa в Мексиканския залив на САЩ едновременно според Националния център по ураганите (NHC).

Най-близкото подобно събитие е регистрирано през 1933 г., когато един ураган навлезе на сушата в Южен Тексас, докато друг ураган, отслабен до тропическа буря преминава над полуостров Флорида, съобщиха от NHC.

Последният път, когато два урагана са били формирани в Мексиканския залив, е било през 2002 г., когато тропическата буря „Фей“ и тропическата депресия „Едуар“ се припокриха за около 18 часа, припомнят от NHC.

Тропическа буря „Лора“ и отделна тропическа депресия в близост до Хондурас биха могли да се приближат до брега на Мексиканкия залив като урагани следващата седмица в район, обхващащ от Тексас до полуостров Флорида, според Националния център за урагани.

Метеоролозите казват, че все още има голяма несигурност около системите и това как те се развиват и движат в следващите дни, особено когато преминават през сушата.

Двете бури в момента изглежда ще останат отделни една от друга, но всяко взаимодействие между тях може да промени тяхната интензивност или траектория, каза Дан Котловски от портала AccuWeather. Малко вероятно е те да се комбинират, добави той.