Два влака са се сблъскали на Централната гара в София (СНИМКИ)

Има четирима пострадали, очаква се брифинг на министъра на транспорта

Новини
16:59 - 28 Май 2024
6597
Два влака са се сблъскали на Централната гара в София (СНИМКИ)

Пътнически влак и маневрен локомотив се удариха на Централна гара в София, съобщи Нова тв като се позовава на информация от БДЖ.

Инцидентът е станал при извършване на маневра. По непотвърдена засега информация има четирима пострадали, една жена е в реанимация. В района на гарата са пристигнали линейки.

От сайта на БДЖ "Пътнически превози" става ясно, че бързите влакове София-Бургас и София-Пловдив престояват на гарата заради инцидент на железния път. Влакът за Пловдив е трябвало да потегли в 16.20 ч., а влакът за Бургас - в 16.40 ч.

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков, който е на мястото на инцидента, ще даде брифинг по-късно, научи Lupa.bg. Там е и главният ревизор по безопасността на железниците Емил Симеонов.

СНИМКИ: Lupa.bg

По-рано тази сутрин бе съобщено, че има софтуерен проблем във временната маршрутно-компютърна централизация на Централна гара София, което е предизвикало закъснения в графика на движение на влаковете.

Късно в понеделник е възникнал проблем в осигурителната техника на Централна гара, който е отстранен в 22:30 часа. По тази причина са отменени редица влакове, а други закъсняват в порядъка от 40 до 120 минути, съобщиха от НКЖИ.

От 7-ми май модернизацията на Централна гара София навлезе в нов етап и започна демонтирането на седем коловоза и контактна мрежа. В района на гарата се извършват активни строителни дейности с тежка механизация. Причините за софтуерния отказ се изясняват от производителя на временната централизация