Двама апаши задигнали возилото на Десислава Плевнелиева

Общество
08:20 - 21 Декември 2021
9611
Двама апаши задигнали возилото на Десислава Плевнелиева

Двама са апашите, задигнали чрез заглушаване и отключване на колата, скъпия джип на Десислава Плевнелиева. Съпругата на бившия президент Росен Плевнелиев подозира, че тя е била следена, за да се стигне до кражбата, за която Lupa.bg първа ви информира в понеделник вечерта.

"Потресаващото е, че всъщност това е четвърти пореден случай на кражба само на 1 месец. Абсолютно безнаказано, нагло, пред камерите, пред толкова много хора. И все на жени шофьори", каза блондинката пред Нова телевизия. 

A хронологията на кражбата е следната: 

Случката се разиграла в събота. Банова паркирала колата си около 15,45 часа, но докато вървяла към входа на мола, чула сигнала за заключване на колата. "Говорех по телефона, когато един мъж с огромна раница на гърба доста арогантно се бутна поне 3 пъти в мен. Може би, ако не говорех по телефона, щях да реагирам доста по-бързо, защото бях чувала за подобна схема. Влизайки, не видях мъжа да влиза в мола с мен, и усетих, че нещо се случва. Върнах се - видях го, че той се насочва към моята кола. И видях как тя се отдалечава и излиза от паркинга с друг шофьор", разказа тя.

Полицията разполага със записите от камерите от кражбата. "Всичко се вижда", казва тя. И твърди, че става дума за добри професионалисти в кражбите, предвид заглушаването на сигналите на автомобила, както и джипиес сигналите до застрахователната компания и до мобилното приложение на телефона на синоптичката. 

Последното местоположение на хибрида е било засечено на Околовръстното шосе, край кв. Горубляне. 

Според нея "Ринг мол" е търговски център, особено предпочитан от апашите заради липсата на бариери и свободното излизане от него към шосето. 

 "Връщаме се в онези мутренски, мракобесни времена отпреди 20 години?!", пита Плевнелиева. По думите й, най-вероятно возилото й се намира в нечий гараж. 

"Дали тези хора не се ползват с някакъв чадър от по-високо?! Надявам се, че органите на реда ще си свършат работата, защото всички се надяваме на т.нар. "промяна", вкара политически елемент в личната си несгода тя.