Двама биха полицайка в Бояна, докато помага на ученици да пресекат улица

Актуални новини
08:40 - 12 Декември 2023
9223
Двама биха полицайка в Бояна, докато помага на ученици да пресекат улица

Полицайка е била нападната и бита в понеделник вечер в столичния кв. Бояна. 

Служителката на полицията е прегледана от Спешната помощ, предстои да бъдат документирани травмите ѝ. Розита Милачкова помагала на учениците от 52. ОУ "Цанко Церковски" спокойно да пресекат на пешеходната пътека, когато мъж и жена застават на пътя и започват да пречат на преминаващите автомобили. Полицейският служител ги помолила да се отдръпнат, но в отговор и двамата скочили върху нея.

„При моята молба да напуснат пешеходната пънападната тека, използваха нецензурни думи и дори си позволиха да ударят служител на реда, което е изключително грозно от тяхна страна. Може би се възползваха от това, че съм жена и съм сама. Не знам, може би това им е дало сила“, разказа Розита Милачкова. Докато води детето си на тренировка в училището, мъж става свидетел на инцидента и се притичва на помощ. „Видимо тя не можеше да се справи сама, удариха я по главата. Спрях на пешеходната пътека, паркирах, и пресякох. Почнах да крещя, избутах мъжа, хванах жената, която удряше полицайката. Бяха агресивни, удряха и псуваха, той беше пиян със сигурност“, казва той.

Минути по- късно на място идва екип на полицията и двамата нападатели са задържани. Оказало се, че мъжът е с криминални регистрации за кражби и притежание на наркотици. Срещу тях е образувано досъдебно производство.