Двама братя пребили полицая от Пловдив, единият е задържан

Топ
15:19 - 27 Юни 2022
2887
Двама братя пребили полицая от Пловдив, единият е задържан

Районна прокуратура – Пазарджик привлече като обвиняем и задържа 33-годишния мъж, който преби почти до смърт пловдивски полицай в събота вечер. Обвиняемият Дамян Г. е причинил средна телесна повреда на 34-годишния полицай, който в момента е в кома, а лекари се борят за живота му.

Обвиняемият Дамян Г. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Припомняме, че полицаят е бил намерен в безпомощно състояние в пазарджишкото село Пищигово.

Той е транспортиран с линейка в болница в Пазарджик. Той е оставен за лечение в ОАРИЛ с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота. На мястото незабавно били изпратени екипи на полицейското управление в Пазарджик.

Оказало се, че в събота вечерта възникнал скандал между 34-годишния полицай, който не бил на работа и шумна компания празнуваща в заведение. Тогава почерпените мъже нанесли жесток побой на служителя, като го удряли и ритали в главата. 

След побоя го оставили в безпомощно състояние на улицата. За разследване на случилото се на територията на селото са изпратени екипи на РУ-Пазарджик, ОДМВР-Пазарджик и сектор „Специализирани полицейски сили“ при ОДМВР-Пловдив.

Задържани са двама братя на 39 и 33 години, и двамата от село Пищигово. За случилото се е уведомен дежурен прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик.