Двама клошари са предизвикали пожарите в Хасково

Единият от бездомниците е лежал в затвора

Общество
12:53 - 17 Септември 2022
2591
Двама клошари са предизвикали пожарите в Хасково

33-годишен клошар, който е криминално проявен и е лежал в затвора, е задържан за пожарите, станали снощи в Хасково. Това съобщи пред журналисти директорът на ОД на МВР комисар Атанас Ненков, пише haskovo.live.

Съпричастен към инцидентите е и 45-годишен мъж, също клошар, който е живеел с 33-годишния мъж.

Първият пожар е избухнал около 19:30 часа в тютюнев склад до Втора поликлиника. Час по-късно избухва пожар в необитаема къща на ул.”Св. св. Кирил и Методий”. Третият пожар е към 22:00 часа също в необитаема къща на ул. ”Добруджа”.

“Това събуди у нас съмнение, че нещо се случва в града. След координация с колегите от пожарната, които реагираха адекватно на ситуацията и съдействие на община Хасково, които ни допуснаха до ситуационния център за видеонаблюдение, наситихме града с полиция и засякохме лицето”, коментира Ненков.

"Фактът, че пламнаха последователно 3 сгради създаде известна паника у населението снощи. Не става въпрос за бизнес интереси, между собствениците на сградите няма връзка, но разследването продължава, каза комисар Ненков. Вероятно става въпрос за хулиганство, но не мога да коментирам подбудите и начина на запалването, тъй като текат следствени действия", допълни още той. 

След разпит в полицията, 33-годишният мъж е направил пълни самопризнания за начина и метода на извършване на палежите. Вероятно те са запалени след употреба на алкохол.

По случая е образувано досъдебно производство, върви и разследване на прокуратурата.