Двама мъже отвлекли жена на спирка в София

Похищението е заради дете

Актуални новини
17:01 - 16 Октомври 2020
3135
Двама мъже отвлекли жена на спирка в София

Обвиняеми за отвличане на жена от спирка на столичен булевард са с наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Досъдебното производство по случая е започнало след получено съобщение до полицейски органи за отвлечена жена.

Към настоящия момент е установено, че на 12 октомври 2020 г. Ю.П. имал уговорка за среща с жена – В.К., свързана с ангажименти относно детето им. Мъжът дошъл на място, придружен от Р.К. На спирка на градския транспорт, до заведение на бул. „Янко Сакъзов“ в София, двамата против волята на жената са я откарали в местност извън града.

Свидетели на случилото се подали сигнал до полицията. Извършителите на деяния са били установени – Ю.П. на 31 години и Р.К. на 33 години. Двамата са осъждани. С постановление на наблюдаващия прокурор лицата са били привлечени в качеството на обвиняеми и задържани за срок до 72 часа.

Днес в съдебно заседание са били разгледани исканията на Софийската градска прокуратура за налагане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П. и К. Съдът ги е уважил, като оставил обвиняемите в ареста. Пострадалата от действията им жена е в добро здравословно състояние.