Двама от починалите от COVID-19 вчера са от завода в Септември

Актуални новини
13:41 - 30 Юни 2020
3442
Двама от починалите от COVID-19 вчера са от завода в Септември

Още един работник от вагоноремонтния завод в град Септември е с положителна проба за Covid-19. Така общо заразените в предприятието стават 14. Има и два смъртни случая - мъж на 62 години от Дорково и 64-годишна жена от Пазарджик. И двамата са били на лечение в болница със съпътстващи заболявания.

Междувременно от Областния кризисен щаб в Сливен съобщиха, че жена на 57 години от квартал "Надежда" е починала от коронавирусна инфекция. Тя е потърсила болнична помощ в тежко състояние. Клиничната й картина рязко се е влошила. За последното денонощие, освен починалата пациентка, още двама в областта са дали положителен резултат за COVID-19. Те са семейство от Нова Загора, като съпругата е работила във фирма, където са били установени случаи на коронавирус. Съпрузите засега се лекуват в домашни условия.

По данни на РЗИ, към момента 56 пациенти с COVID-19 се лекуват в инфекциозните отделения на областната и на военната болница. 13 други са на домашно лечение. Към 30 юни най-много са инфектираните в община Нова Загора - 39, в община Сливен болните са 30. Под домашна карантина са 784 жители на четирите общини в областта.