Двама от ранените в "Арсенал" ще останат в казанлъшката болница

Крими
17:13 - 11 Март 2020
2493
Двама от ранените в "Арсенал" ще останат в казанлъшката болница

Въпреки че първоначално бе съобщено, че всичките шестима ранени при днешния взрив в склад за капсул-детонатори в завод 4 на фирма "Арсенал" са били освободени за домашно лечение след преглед в Спешния център на Казанлък, в последния момент бе уточнено, че все пак двама от тях - мъж и жена, са оставени за наблюдение в местната болница.

Няма опасност за живота им, но понеже порезните рани на пациентите са по главите им, те се нуждаят от допълнителни медицински грижи.

Според говорителя на Националната следствена служба Ивайло Ангелов, в склада на завод 4 в "Арсенал" тази сутрин са се взривили между 1 и 1,5 тона капсул-детонатори. Те били нова продукция, което изключвало причина за взрива да е корозия.

Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов каза пред журналисти, че се работи по всички възможни хипотези, сред основните версии била и тази, че взривът може да е предизвикан умишлено. По-рано изпълнителният директор на "Арсенал" инж. Николай Ибушев обяви официално, че "взривът в склада е станал самопроизволно, а в помещението е нямало работници". В това е бил и големият късмет - ако в склада е имало хора, при толкова мощен взрив те са нямали шанс да се спасят. До момента разследващите не са открили следи от видеонаблюдение на мястото на инцидента.