Двама пребили до смърт случаен минувач на улицата в Добрич отиват на съд

Новини
16:44 - 23 Април 2024
1799
Двама пребили до смърт случаен минувач на улицата в Добрич отиват на съд

Окръжна прокуратура – Добрич предаде на съд двама мъже - на 23 и 30 години, пребили до смърт на улицата мъж, само защото леко бутнал единия.

Д.Д. (23 г.) и К.П. (30 г.) са обвинени за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост по хулигански подбуди. Двамата са съучастници в извършването на тежкото деяние.

Разследването по случая е започнато на 21 октомври 2022 година, след като 52-годишен мъж е намерен на улица в Добрич в безпомощно състояние. Въпреки усилията на лекарите в болничното заведение, където бил отведен мъжа, той починал. Назначената съдебно-медицинска експертиза установила, че той е станал жертва на тежко криминално престъпление. По тялото му и най-вече по главата му били установени множество травми, които доказвали, че е зверски пребит. 

В хода на разследването са събрани доказателства за участието в зверското престъпление на двамата млади мъже.

Установено е, че в нощта на 20 срещу 21 октомври те, заедно с други свои познати, се черпили в дома на единия. Малко след полунощ, след като вече били употребили значително количество алкохол, излезли от апартамента и се насочили към квартал на Добрич, за да си купят наркотици. Не намерили и подразнени тръгнали обратно към дома на 30-годишния.

В това време 52-годишният мъж, който също бил почерпен, вървял към дома си. Разминавайки се с по-младите мъже, той неволно бутнал единия от тях.

Тогава К.П. го ударил силно по лицето, с което го поваалил на земята. Двамата започнали да го ритат, основно по главата. Някои от ритниците попаднали в гръдния кош и корема на мъжа. След като приключили с побоя, го оставили в безпомощно състояние на улицата и се прибрали в дома на К.П.

Служители на охранителна фирма забелязали пребитиия мъж около 3:00 часа. Той бил незабавно отведен в болницата в Добрич, където починал.

Предстои делото срещу двамата да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд. Ако бъдат признати за виновни те могат да получат наказания „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.