Двама топ мениджъри загинаха в Русия при странни обстоятелства

Русия
13:32 - 07 Юни 2022
2877
Двама топ мениджъри загинаха в Русия при странни обстоятелства

Първият заместник на генералния директор на VK Владимир Габриелян и търговският директор на компанията Сергей Мерзляков са загинали в резултат на произшествие в Ненецкия автономен окръг (НАО). Това се казва в официално съобщение на компанията, предаде Интерфакс.

"Днес сутринта стана ясно, че Владимир Габриелян и Сергей Мерзляков са загинали в резултат на трагично произшествие. Скърбим заедно с близките и приятелите им. Владимир и Сергей ще остана завинаги част от екипа ни", се казва в прессъобщението на VK.

По-рано бе съобщено, че Габриелян е изчезнал в близост до село Шойна в НАО. Инцидентът е станал по време на преминаване през река Бугряница с ATV: машините са се обърнали и хората са били повлечени от течението.

Владимир Габриелян от 2005 година заема поста на вице-президент и технически директор на VK (тогава още Mail.ru Group). През март тази година Габриелян влиза в Съвета на директорите на компанията.

Припомняме, че през последните седмици вълна от самоубийства на топ мениджъри премина по руски газови компании. Днес стана известно за четвъртия подобен случай от началото на годината. В Испания, във вила в Лорет де Мар, е открит мъртъв бившият топ мениджър на "Новатек" Сергей Протосеня.