Двама трошат кола на пазара в Крумовград

Новини
12:07 - 19 Юли 2024
862
Двама трошат кола на пазара в Крумовград

Двама, нанесли щети на лек автомобил, са установени от полицейски служители от РУ – Крумовград след подаден сигнал вчера за счупени стъкла и спукани гуми на лек автомобил „Фолксваген“, паркиран на общинския пазар в града.

Незабавно полицейски служители са започнали проверка, в хода на която са издирени и задържани двама, съпричастни към деянието, на 30 г. и 34 г., жители на общината. По първоначални данни финансов спор за извършена автоуслуга е мотив за престъплението. Работата по случая продължава група „Охранителна полиция“ с оглед на чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс за повреда и унищожаване на чуждо имущество.

Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на алкохол. Малко след 16 часа вчера в Кърджали за проверка е спрян лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 39-годишен. Направеният тест за алкохол отчел 1,59 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но е била отказана кръвна проба за химически анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.