Двама варненци, ограбили свой познат, отиват на съд

Новини
11:30 - 22 Юни 2021
1359
Двама варненци, ограбили свой познат, отиват на съд

С обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна 22-годишният Д.М. и 25-годишният Я.Д. са предадени на съд.

Двамата варненци са привлечени към наказателна отговорност за това, че като съизвършители, са осъществили грабеж, използвайки сила, съобщават от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна за Moreto.net.

Вечерта на 12 август 2020 година, потърпевшият от престъплението се прибирал към дома си. Когато влязъл във входа на блока, в който живеел, видял двамата обвиняеми.

Тримата се познавали от преди, но не били приятели, тъй като потърпевшият и друг път ставал жертва на грубо отношение от тяхна страна. Д.М. и Я.Д. поискали младия мъж да ги последва в избено помещение, където се събирали. Въпреки че не желаел това, от страх да не бъде ударен, той се подчинил.

В момента, в който тримата влезли в мазата, обвиняемият Я.Д. ударил шамар по лицето на пострадалия, предизвиквайки кръвотечение от носа му.

След като успели да го изплашат достатъчно двамата обвиняеми отнели часовника, мобилния телефон и чантичката му, като междувременно периодично Я.Д. му нанасял по някой шамар.

След като взели всичко, което ги интересувало, извършителите и потърпевшия напуснали помещението и се разотишли. Часовникът бил оставен в заложна къща срещу 20 лева, а останалите вещи Д.М. и Я.Д. задържали.

Предстои делото срещу обвиняемите да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 10 години.