Двамата сводници, дрогирали танцьорка в Слънчев бряг, остават в ареста

Единият от тях вече е съден за същото престъпление

Общество
13:54 - 03 Август 2021
6143
Двамата сводници, дрогирали танцьорка в Слънчев бряг, остават в ареста

Калоян Томов и Здравко Маровски, които бяха арестувани при спецакцията в нощния клуб „Ред роуз 2“ в Слънчев бряг, остават в ареста.

През уикенда бе извършена зрелищна акция на ГДБОП и ОД на МВР в Бургас в бардака, стопанисван преди време от ъндърграунд легендата Димо Петров-Флорината.

Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу Здравко Маровски на 49 години от София и Калоян Томов на 45 години, също от София.

По информация на Флагман.бг те са наели момиче, на което е било обяснено, че ще е танцьорка, но впоследствие била предлагана като проститутка. Потърпевшата опитала да се отскубне от сводниците, но те са я дрогирали с кокаин и държали под 24-часов контрол, придружен със сериозни заплахи за физическото й здраве и живота на близките й.

Калоян Томов се оказва, че е съден за сводничество и наказанието при него ще бъде още по-тежко, тъй като е извършил деянието в условието на рецидив. На базата на солидните доказателства, събрани от прокуратурата, Районният съд в Несебър наложи на двамата сводници постоянна мярка „задържане под стража“.