Две години затвор за кражба на такси

Новини
11:41 - 09 Март 2021
1521
Две години затвор за кражба на такси

Съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и защитника на мъж с инициали В.М., подсъдим за противозаконно отнемане на таксиметров автомобил.

Подсъдимият В.М. се е признал за виновен за това, че на 28 март 2020 г. около 03,00 ч. в софийския кв. „Орландовци“, отнел таксиметров автомобил на стойност 8 550 лева от владението на водача Т.Г. без негово съгласие, съобщиха от държавното обвинение. Уточнява се, че деянието е извършено в пияно състояние и за отнемането на превозно средство В.М. е употребил сила и заплашване. 

Докато се намирал в автомобила управляван от Т.Г., подсъдимият отправил заплахи към водача с думите: „Ти знаеш ли кой съм аз?“, „Ти на какъв ме правиш?“, „Ти мене на луд ли ме правиш?“, след което В. М. нанесъл множество удари с юмрук по главата и по ръцете на Т. Г. Впоследствие В. М. издърпал контактния ключ на автомобила, взел го, седнал на мястото на водача и потеглил.

В.М. е признал вината си и за това, че на посочената дата и място от автомобила е отнел мобилен телефон и други вещи, на обща стойност на 513 лева, собственост на водача.

С определение на Софийски районен съд на подсъдимия В.М. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години, което ще бъде изтърпяно при първоначален строг режим.