Две коли изгоряха във Варна

Разследващите търсят причината за още един пожар

Новини
11:51 - 20 Август 2019
2015
Две коли изгоряха във Варна

Две коли изгоряха напълно на паркинга пред бл. 47 във варненския квартал "Възраждане". Пострадали хора няма. Сигнал за пожара е подаден във вторник, в 3.51 часа сутринта. На място са изпратени два противопожарни автомобила, но въпреки усилият на огнеборците „БМВ Х5“ и „Рено Канго“ са напълно унищожени. Причините за възникването на пожара са в процес на установяване, твърдят от полицията, но по непотвърдена официално информация, в случая вероятно става въпрос за умишлен палеж. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Разследващите търсят причината за още един пожар. В 3 часа сутринта е подаден сигнал, че по пътя за село Пчелник, близо до бензиностанция, гори предната гума на автобус. Огънят е унищожил предна дясна гума, въздушна възглавница, кабелна инсталация, част от пода на автобуса и 2 прозореца.

Късо съединение поднали БМВ на автомагистрала "Хемус", близо до пътен възел Повеляново. Пострадали хора няма. За едно денонощие варненските огнеборци са гасили 12 пожара в сухи треви и отпадъци, при които няма нанесени материални щети, техническа помощ е оказвана на 2 адреса.