Две коли се потрошиха на магистрала „Хемус“

Движението е затруднено

Новини
19:30 - 16 Юли 2024
1671
Две коли се потрошиха на магистрала „Хемус“

Полиция контролира движението на автомагистрала „Хемус“ край бензиностанция до Нови пазар в посока София заради катастрофа, при която е увреден и полицейски автомобил, съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен Ася Йорданова. 

"Два полицейски екипа са на място и контролират движението, което се осъществява в лява активна лента“, добави тя. От полицията в Шумен умоляват водачите да шофират внимателно в този участък на автомагистралата. 

Около 13:50 часа днес на автомагистрала „Хемус“, на километър 368+580, в посока София, екип на полицейското управление в Нови пазар е регулирал пътния поток във връзка с въведена временна организация на движение за товарни автомобили с тегло над 20 тона, при определения за пункт за спиране на товарни автомобили на бензиностанция край Нови пазар. Водач на микробус „Ивеко“,  с русенска регистрация, се движил по активната лента на автомагистралата и при маневра за навлизане в бензиностанцията е ударен от шофьор на лек автомобил „Пежо 307“, с варненска регистрация. Бусът след удара се блъснал в паркирания в продължението на аварийната лента върху пътна маркировка служебен полицейски автомобил „Киа Сийд“, който бил с включена светлинна сигнализация, отбеляза Йорданова. 

В следствие на пътното произшествие, леко пострадал, с охлузвания по ръцете, е водачът на леката кола. Автомобилът и микробусът са увредени, щети са нанесени и на  служебния полицейски автомобил, уточни Йорданова. Водачите, участници в катастрофата, са тествани за употреба на алкохол и наркотици, пробите им са отрицателни. Образувано е следствено дело. Работата по случая продължава, допълни тя. 

Общият брой на установените нарушения по пътищата в Шуменско през юни е 5718, от тях 3332 са за превишена скорост.

В сравнение с 2022 г., пътнотранспортната обстановка в област Шумен е влошена. Тежките произшествия са с 28 повече, с четирима загинали и 38 ранени участници в пътното движение, съобщиха от ОД на МВР при отчета за дейността си през м.г.