Двете деца са изведени от дома на убийцата Габриела

Социални работници следят случая, не съобщават местонахождението им

Актуални новини
21:02 - 23 Януари 2024
53030
Двете деца са изведени от дома на убийцата Габриела

Двете деца на Габриела Славова-Пеева, която с помощта на майка си удуши съпруга си Пейо Пеев, в момента не са при нея.

Снощи тя беше пусната под домашен арест именно заради факта, че има малко бебе, като бившият депутат Велико Минков претендира, че то е негово дете и е било планирано.

И двете деца на Габриела са изведени от жилището, което в момента тя обитава, поне докато се прецени дали е безопасно за тях да се върнат при майка си.

Заради сигурността им от Агенцията за социално подпомагане не искат публично да се коментира местоположението им, но социални работници следят случая. 

Междувременно от "Продължаваме Промяната" излязоха с позиция във Facebook, в която се посочва, че обвинената за убийство Габриела не е член на партията, след като стана ясно, че тя е била включена в кандидат-депутатската листа на "Продължаваме промяната" за извънредните парламентарни избори през ноември 2021 г.

 Срещу майката и дъщерята са повдигнати обвинения за умишлено убийство на 44-годишния Пейо Пеев - съпруг на Габриела. То е извършено на 18 януари около 21,20 ч. на ул. "Елемаг" в столичния квартал "Изгрев".

Пеев е седял на шофьорското място в лек автомобил, като от задната седалка 54-годишната му тъща Красимира е стискала шията му, докато 33-годишната му съпруга го е притискала към седалката и при опита му да излезе от автомобила е затваряла шофьорската врата.

Според предварителното заключение на съдебномедицински експерт смъртта на 44-годишния мъж е настъпила вследствие на удушаване.

По-късно автомобилът с трупа на убития е открит леко опожарен в гориста местност в района на Витоша по пътя за хижа "Алеко". Според разследващите двама мъже са помогнали на тъщата и съпругата да прикрият следите от престъплението.

По първоначални данни Пейо Пеев и Габриела Пеева, които били в развод, са имали неразбирателство за попечителството над двете им деца. Това е и причината за жестокото престъпление. 33-годишната Габриела в момента е в майчинство с второто си дете.