Движението "Анти маски" набира скорост във Флорида

Свят
17:43 - 15 Юли 2020
2530
Движението "Анти маски" набира скорост във Флорида

Активистите против предпазните маски стават все по-шумни и по-популярни във Флорида. Към днешна дата американският щат е доста топъл, като атмосферни условия, но там се отбелязва огромен скок в заразените с коронавирус.

В същото време насред хаоса се сформира нова, доста шумна група от така наречените "ковидиоти" - хора, които се държат, меко казано, неадекватно в условията на пандемия.

Именно във Флорида набира сила движение против маските, което си спретва шумни и запомнящи се демонстрации.

Все по-често членовете на въпросната група недоволни американци тръгват на обиколки из ресторанти, заведения и магазини, където демонстративно не носят иначе задължителните маски и се опитват да прокламират идеите си, без да спазват необходимата дистанция. Участниците в тези своеобразни турнета застават дори неразумно близо до останалите.

Сред недоволните от задължителното носене на маска на обществени места е и Кари Хъдсън, която е избрала да протестира по свой собствен начин. Тя е съдържателка на ресторант в Уиндермир в Централна Флорида и е от тези, които вярват, че притесненията от пандемията са чисто и просто медийна истерия.

За да го докаже, Кари всеки ден предлага 100 безплатни ястия на посетители, които идват без маски в ресторанта й. И разбиранията й за заразата, и щедрата й оферта привличат съмишленици, както и вниманието на медиите.

Някои медии направиха репортаж за ресторанта на Хъдсън, а един от тях крещеше: "Тук е Америка, а не комунистически Китай!"

Друг заявява, че нищо и никой не може да го накара да си сложи маска на лицето и е готов да плати каквато глоба му наложат за неспазването на мерките.

"Който го е страх от пандемията, да си седи вкъщи", категорични са Хъдсън и поддръжниците й.