Двойна ограда пред парламента за двойния протест днес (СНИМКИ)

"За" и "против" оръжието за Украйна на двата входа на НС

Политика
10:52 - 04 Май 2022
2434
Двойна ограда пред парламента за двойния протест днес (СНИМКИ)

Безпрецедентни защитни ограждения се издигат в момента около бълагрския парламент, след като днес в района се очакват два протеста - "за" и "против" изпращането на военна помощ за Украйна, видя Lupa.bg.

Организаторите на протеста с призив за изпращане на военна помощ към Украйна промениха местоположението на демонстрацията. Вместо на площад „Народно събрание“, както беше първоначално планирано, тя ще се състои пред задния вход на парламента – откъм пл. „Александър Невски“. Още при първото шествие за Украйна стана ясно, че площад "Народно събрание" е зает в часовете 12:00 - 22:00 за дни напред. Тези, обявили провеждане на събития в конкретния времеви интервал, се обявяват за „неутралитет“.

Именно това е причината за смяната на местоположението на демонстрацията в подкрепа на Киев, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

"Няма как на едно място да протестират хора с различни искания", твърдят от СО. "Пред Народното събрание ще протестират граждани, които се обявяват за неутралитет. Трима са заявителите за този протест и са подали искане за провеждането му преди организаторите на другия", поясниха от Столична община, но казаха, че нямат право да назовават имената на физическите лица, които се водят организатори.

От общината съобщиха и за още два протеста в близост - един в градина "Св. Климент Охридски" (единствената информация е, че е "организиран от физическо лице") и друг в Княжеската градина. Там от 18 ч. в сряда започва опаковане на Паметника на съветската армия с украински и български знамена. Организатори на демонстрацията за изпращане на оръжие на Украйна са Цецка Бачкова (ДСБ), Петър Петров, Петър Славов, Кирил Чуканов и Александър Малинов.