Двуметрова акула предизвика паника на испански плаж

ЕС
13:29 - 16 Юни 2023
2485
Двуметрова акула предизвика паника на испански плаж

Плажният сезон в Орихуела Коста в испанската провинция Аликанте започна с инцидент, но за щастие завърши без тежки последици.

Двуметрова акула се е появила в плитките води до плажната ивица и е предизвикала хаос и паника сред къпещите се. Веднага след като са я забелязали, спасителите са дали сигнал на всички в морето да излязат бързо.

Една жена е припаднала при вида на акулата и се е наложило да бъде изнесена на ръце на сушата.След евакуацията, служители на общинската охранителна фирма, която отговаря за сигу Според водолазите става въпрос за синя акула, която не напада хора, но присъствието ѝ в Средиземно море толкова близо до плажа, е нетипично. На плажуващите, които са получили стрес, е оказана психологическа помощ, а след обезопасяването на водата около Орихуела хората са се върнали на плажа,рността на плажа, са предприели действия за извеждането на акулата в дълбоки води.

Според водолазите става въпрос за синя акула, която не напада хора, но присъствието ѝ в Средиземно море толкова близо до плажа, е нетипично. На плажуващите, които са получили стрес, е оказана психологическа помощ, а след обезопасяването на водата около Орихуела хората са се върнали на плажа.