Дядо Николай не сваля синята лампа на лимузината

Новини
06:35 - 28 Февруари 2020
5868
Дядо Николай не сваля синята лампа на лимузината

Луксозното „Ауди” А8, в което се вози главата на пловдивската епархия Николай, продължава да се движи из страната със синя лампа и с устройство, предназначено за движение на автомобили със специален режим.

Това разкри пловдивския сайт „Под тепето”, публикувайки снимки от вчерашната визита на дядо Николай в Общинския съвет. Николай Пловдивски откри тържественото заседание, свързано със 150-годишнината от издаването на султанския ферман за учредяване на Българската екзархия. Лъскавото му возило спря на метър от няколко полицаи, които обаче не видяха очевадното закононарушение- синята лампа на обзорното стъкло, каквато кола без специален режим не може да има.

Дядо Николай се придвижва с патерици, а лимузината му е неправомерно оборудвана с устройство за специален режим на движение. Снимки: Под тепето

Още миналото лято стана известно, че духовническата лимузина ползва неправомерно синя лампа, макар да няма право да се придвижва със специален режим. Съгласно чл. 34, ал. 3 от Закона за движение по пътищата специален режим на движение ползват моторните превозни средства на: Спешна медицинска помощ, Държавна агенция „Национална сигурност“, главните и областните дирекции на Министерството на вътрешните работи, Народно събрание, Национална служба за охрана, Главна дирекция „Охрана“ и Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ на Министерството на правосъдието, както и други министерства, но не и Светия синод.

Въпреки, че от МВР се зарекоха миналото лято да направят проверка на синята лампа на Николай Пловдивски, очевидно такава не е извършена.