Дядо влиза в затвора заради 6 кила коноп

Общество
14:00 - 24 Април 2023
1303
Дядо влиза в затвора заради 6 кила коноп

Турски гражданин влиза в затвора за 3 г. след присъда от Окръжен съд – Кюстендил. 72-годишният К. Калкан е признат за виновен за пренасяне през границата на страната на близо 6 кг марихуана.

Подсъдимият се призна за виновен за това, че на 6 януари 2023 г., на входящо трасе при ГКПП – Гюешево, като пътник в автобус по редовната линия от Скопие, Република Северна Македония - Истанбул, Република Турция, без надлежно разрешително е пренесъл през границата на страната коноп / марихуана /, опакован в 6 пакета, с общо тегло 5 922 грама, на обща стойност 23 688 лв.

Съдът, под председателството на съдия Йоланда Цекова одобри споразумението постигнато между Окръжна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимия, като наказанието е определено при многобройни смекчаващи обстоятелства, предвид възрастта и тежкото здравословно състояние на подсъдимия. Съдът определи първоначален „общ“ режим на изтърпяване на наказанието „лишаване от свобода“.

Съдът приспада времето, на предварително задържане на обвиняемия, считано от 6 януари, до влизане на споразумението в сила, като един ден задържане се зачита за един ден „лишаване от свобода“.

Определението е окончателно.